torsdag 8 oktober 2009

Krupp..

Philip va hemma från dagis idag... igår på dagis tog de kort, hade gått jätte bra. Men när jag hämtade honom sa de att hans hosta blivit sämre efter lunch o när vi kom hem så fick han en host attack bara det att det lät så långt ner i bröstet o ingen slem hosta utan som att de va helt igen svullet =( gav honom ventoline som han fått tidigare.. På kvällen va det föräldra möte o både jag o Tomas ville åka så farmor o farfar kom upp vid 17.30 o jag nattade Thuva som vanligt så nattade de Philip när vi åkt.
Va jätte kul på föräldra mötet, personalen e helt underbar =) ´mötet va mellan 18.30-20.00.
Allt hade gått jätte bra när vi kom hem.... men efter en stund så började Philip o hosta jätte illa o blev jätte ledsen. Vi gick in o han hade nästan fått panik för han fick ingen luft.. jätte hemskt. Han fick komma upp men han va så trött att han gnällde o pekade på sin säng. Då fick han en dos me ventoline o det hjälpte så han fick somna om men efter en stund fortsatte det. Hade inte alls samma verkan som förut.
När Thuva fick mat när vi skulle lägga oss va de dags igen. Han fick komma o ligga i våran säng men han bara bökade runt o ville gå ner ifrån sängen... Vid 00.00 pekade han mot sin säng o va sååå trött. Han fick ventoline igen sen när han luhnat sig så fick han sova skapligt men inte vi.. låg o lyssnade hela natten så att han andades som tur va snarkade han så högt att vi hörde honom. Thuva vaknade 6.30 o vi gick upp starxt efter vaknade Philip. Han fick välling sen ringde jag sjukvårds rådgivningen. De sa att jag skulle ringa VC direkt... o de har att man får knappa in sitt tele nummer så får man en tid som de ringer upp. Vi fick kl 10. Ringde rådgivningen igen o de ringde VC åt mig o då ringde de upp direkt. Fick en tid 11.00 så jag ringde farmor om hon kunde följa me o passa Thuva medan vi va inne hos doktorn o de va ju en riktigt stjärna... blev helt nervös när Philip knallade runt där inne o tittade o pillade lite på grejerna o undrade om vi hade nåt som va helt hemma.... sa att hemma e de barn säkrat o att en 1 1/2 åring inte sitter still... IDIOT.
Han konstaterade att de e falsk krupp.. De e att luftvägarna svullnar nedanför stämbanden o då blir den här hostan o andnöd då. E ett virus så man får inte antibiotika. Han fick 12 kortsion tabletter i vatten att svälja o sen en typ av host medecin till just krupp hosta.

När vi va klara fick Philip syn på Bibbi inne på öppnis o hon kom direkt ut o frågade vad som hänt. Berättade o hon tyckte vi skulle koma in o äta med dom o jag hade en burk me till P så han kunde somna i bilen sen. De hade lagat mat som jag o farmor åt.. Åkte till apoteket på vägen hem o kortisonet hade börjat verka så han lät inte alls lika ansträngd i helsen. Min lilla kämpe, hade gjort vad som helst för att byta me honom.
Bar in honom till sängen hemma o han sov till nästan 15. Thuva somnade oxå om efter en stund.. passade på att vila lite.
När han vaknade fick han den nya medecinen o det lättade mera. När Tomas kom hem åt vi laxburgare me pasta o kokta grönsaker. Sen åkte vi till Jula som öppnade vid folkesta. Va jätte mycke folk men vi hittade lite smått o gott.
Philip fick en till dos innan han skulle sova o nu lossnar det i halsen på han till slem. Skönt att det släpper så det gå över snart.. Kan komma tillbaka till han blir 5år... hoppas bara att det blir väldigt sällan då... för det här va jätte läskigt att höra att han inte kunde andas..

Ska ta en kopp the nu o bara vara i soffan.. Imorn har vi inga planer, får se hur P mår om vi försöker vara ute i friska luften en stund. Skumt att de e fredag redan... veckorna går sååå fort.
PUSS

Thuva röda klänning: Loppis fynd 10kr super söt =)

1 kommentar:

  1. usch att ni med skulle behöva få uppleva det där....Leah fick falskkrupp när hon bara var någon månad och vi fick åka till akuten...var inte roligt alls... men nu kommer det när hon är förkyld fast lindrigt men en blöt handuk på elementet eller en luftfuktare i rummet han sover i hjälper massa, ett tips om han får ett nytt anfall är att gå ut eller in i badrummet och sätta på duchen på varmt vatten och ha dörren stängd..fukten vidgar luftrören.
    hoppas han blir bättre snart...
    Werre

    SvaraRadera